Eftersom jag hade kameran framme så passade jag på att fota lite varianter som dyker upp min metallik-lyrstam. Jag fick för mig för några generationer sedan för mig att en metallik-japanblå lyra skulle bli snyggt och därför korsade jag in X-bundet japanblå i stammen. Sen har jag kommit fram till att det ska inte vara något japanblått i stammen eftersom jag redan har japanblått i andra stammar. Men i väntan på att det japanblå försvinner genom selektion av rätt hanar så blir det en stor andel metallik-japanblå. Eftersom det finns flera X-kromosomer och även flera grundfärger i stammen samt att det är svårt att odla lyror så är det en fin soppa av dubbelsvärd och lyrtyper i alla möjliga färger. Här kommer två varianter. Först en metallik-japanblå i grundfärg hellblau.

Och här en metallik-japanblå i grundfärgen blond.

Som sagt det är meningen att det ska bli metalliklyror så småningom och avelshanarna kommer i ett inlägg om några månader skulle jag tro.

MVH Björn